Famagusta / den forbudte sonen
søndag 22. juli 2007 15:52

Famagusta Image I 1974 okkuperte Tyrkia den nordlige delen av Kypros, og kastet ut stort og smått i løpet av bare noen minutter. Familier ble splittet, folk måtte reise fra hus og hjem, rett og slett et overgrep mot spesielt det greskkypriotiske folket som befant seg der. Okkupasjonen opprettholdes ennå, dette er en skam... undres på hvordan forholdene her hadde vært dersom Kypros hadde oljeproduksjon?? Da hadde nok onkel Georg og hans svirebror Tony kommet i full fart...

Få Tyrkia ut av Kypros nå.....

Her er et bilde av Famagusta, tatt fra et utsiktspunkt ved Deryneia. Famagusta var tidligere Kypros' flotteste ferieby, med flotte hvite strender langs sjøen. Nå er det vi ser her rett og slett en spøkelsesby. Slanger og annet kryp har bosatt seg i husene. Legg merke til at byggekraner, parasoller og slikt står igjen som det ble forlatt i 1974. Enkelte historier forteller om folk som fikk 7 minutter på seg til å forlate alt de eide og hadde, og komme seg til andre siden. Sonen vi ser foran byen, er "ingenmannsland" kontrollert av FN/engelskmennene,  og er forbudt område.

Image Image

Her er et bilde inne fra Nicosia, hvor man ved en tur inne i gamlebyen plutselig møter på en grensevakt og et Tyrkiskt flagg. På baksiden henger et banner med teksten:

"De rev ned skammens mur, dette er skammens bro"

Her er også et minnesmonument over  de flere tusen Kypriotene som rett og slett ble borte etter okkupasjonen. Man mener å ha beviser for at flere hundre av disse lever i fengsel på den tyrkiske siden ennå..

Tilbakemelding(0)
Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar

busy
 

Sist innsendte bilde

Eisbein

Translate

Siste kommentar

Dagens höydare. .
Ser ut til å være biffen på...
Kan'ke jeg få litt av biffen...
Ser ut til at dere nyter livet...
Frokost
For meg ville det vært naturl...
Kveldsstemning
Ser aldeles nydelig ut... kan ...
Relaxpool
Flytende frokost i dag?

Eleana Delibar

Anbefalt
overnatting på Kreta:

Vi garanterer en hyggelig opplevelse, rent, trivelig, sentralt, rimelig og fremfor alt en fantastisk gjestfrihet. Må bare oppleves.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Bilder fra Monaco

nice-155.jpg

Bilder fra reisebloggen

00491_00581.jpg

Bilder fra Kypros

bademuligheter350.jpg