width: 540px; } padding: 0; } } text-decoration: none; ul { } h2 {
Pepperbiffguide Fig Tree Bay
søndag 22. juli 2007 13:01
Det samme gjentar seg på hver tur, jentene prøver forskjelig mat, og får innimellom noe som ikke er godt... enkelte ganger kan det være direkte vondt.. Undertgnede og BB har imidlertid en fast rutine på dette, først studere menyen nøye, for deretter å bestille Pepperbiff. Vi er da sikret et godt måltid, her er det stort sett kun lokale variasjoner.

Etter fjorten dager i Fig Tree bay, tillater vi oss derfor å komme med følgende "guide" for (spesielt) pepperbiffelskere. De 7 første er rene "pepperbiffvurderinger" de fem siste er med fordi de er verdt et besøk.

 1. Vinneren, The Corner
 2. Diva, god nummer to
 3. Andama, kjempegod treer
 4. Lunchrestaurant med potensiale
 5. Takrestauranten
 6. Piraten, nære hotellet
 7. Italiensk søppel
 8. Den koselige greske
 9. Spareribsopplevelser
 10. Utsiktsrestauranten
 11. Paul's Pub (stampuben)
 12. Ja Ja

 Basilicana - Italiensk restaurant
beliggende to tredjedeler av veien mellom Nausicaa og Andama

.. STYR UNNA..

Her smakte det rett og slett rart av maten. Kjellersmak, jordslag eller noe... Vi lurte lenge på om det var pepperen det var noe feil med, men det smakte av alle retter. sannsynligvis var dette smak fra grillen.. syke ble vi ikke (det skal mere til) men dette var rett og slett elendig...God vin forresten, Montepulciano D' Abruzzio

 

Piraten, eller som det nå heter Poseidonius restaurant ligger rett overfor Nausicaa, på vei opp mot hovedveien. Grei å spise på den kvelden man kommer, åpent sent, og god pizza. Pepperbiffen derimot var helt ordinær. det trekker veldig ned på vurderingen at vi ventet nesten en time på maten. Til deres forsvar, kan vi si at det denne kvelden var landskamp Norge - Ungarn på storskjerm der, og mye folk, men likevel....

 

 Så var det den greske takrestauranten vi ikke husker navnet på da...
ligger sånn ca midt i handlegata på vestsiden av gata. Stor trapp ned på fortauet. det er ikke mer enn noen få takrestauranter, så den er enkel å finne. Fossefall i gangen opp...

Her var det egentlig veldig greit, hyggelig betjening, de ventet på oss siden vi var sist ferdig av alle, men det gjaldt jo forsåvidt alle stedene vi var på...

Humor og moro preget restauranten, jeg spurte etter dassen, og de pekte over hodet på meg og ned mot stranden... typisk Kypriotisk humor?? En dag tidligere spurte jeg en drosjesjåfør om forhåndspris på en tur som skulle koste 4 pund, og fikk beskjed om at det kostet 100 pund.... Så smilte han godt når vi var fremme, og opplyste at vi fikk 96 pund i rabatt på turen... Neida, denne restauranten hadde god mat, dog uten å utmerke seg noen veier, god vin: Mediterran Cabernet, denne kan anbefales, den har ikke spesielt Kypriotisk preg, men den var god... hadde det vært litt roligere vindforhold på kveldene, ville vi nok ha spist oftere her.

 

 Fig Tree Bay - Georg Kevfres ellernoesåntnoe..
strandrestaurant rett overfor sydligste delen av stranda. Den midterste av tre (eneste med duker på bordet) midt under vindmøllen. Dette ble vår faste lunchrestaurant, men vi prøvde den også på kvelden. helt grei biff, desserten, vaniljeis med jordbær var meeeget bra. Dessuten var pepperbiffen 30 kr. billigere enn andre steder i byen. Også her meget hyggelig betjening, galante og imøtekommende. Absolutt verdt et besøk når man er på stranda i alle fall.

 

Andama...
Beliggende langt nord i handlegaten, tvers overfor hotellet "Båten" som vi velger å kalle det..

Kanskje Fig Tree Bay's hyggeligste restaurant, med en eier som sørger for at du føler deg spesiell hver gang. Er i stand til å huske deg fra gang til gang, og forklarte betjeningen hvem dag vi sist var der, hvem bord vi satt på, og hvor mye penger vi la igjen.

Første gang vi var her fikk vi turens møreste biff, dette var dessverre ikke tilfellet andre og tredje gangen, da biffen også var for mye stekt. men atmosfæren og betjeningen gjør denne restauranten til et must. Vanskelig å vurdere opp mot Diva, da det egentlig er to forskjellige settinger.

 

Diva...
Beliggende ved den sydlige enden av handlegata i Fig Tree Bay.

Godt markedsført av StarTour og andre som den beste restauranten her. Noe sterilt miljø, men helhetsinntrykket sier noe annet. Flambert pepperbiff, med saus av most pepper. kanskje den beste sausen av alle. Hyggelig betjening, spesielt kokken som serverer deg sausen. "Here You get the Best of the Best" proklamerer han hver gang. Også her kan husets vin med fordel bestilles. Stedet er verdt prisen (som jo egentlig er lik hele veien) og er et sted man må besøke. For flambering ved bordet må man sitte inne, dette gjelder alle steder som flamberer.

 

 

The Corner...
Beliggende ved den sydlige enden av handlegaten i Fig Tree bay, tvers overfor mer kjente Diva.

Her serveres det flamberte retter i en hyggelig atmosfære. En meget galant dame tar oss imot, og ordner kjapt opp i formaliteter som hva hvem skal ha å drikke, samt om regningen skal deles opp eller ikke. Veien videre mot hovedretten er en lang rekke av hyggelige servitører, som tydeligvis har hver sin jobb. De har til og med en egen "smørgutt" som har som eneste jobb å fylle hvitløkssmør i poteten din dersom du har bestilt "Jacket Potato" noe som anbefales... det smøret er himmelsk...

Pepperbiffen er selvfølgelig flambert, og serveres i motsetning til hos Diva med helpepper i sausen. Mør biff, fantastisk saus, i stedet for den vanlige risen, benytter Corner nudler som tilbehør, i tillegg til kokte grønnsaker. Av rødvin bør man bestille husets vin, rød, dry. En vin spesielt laget for denne restauranten og Andama, som begge drives av tre brødre. Her kommer også et lite clue, for hvert ellevte pund man betaler, enten her eller hos Andama, får man en "Voucher" som gir et pund fradrag på regningen på Corner... 10 % rabatt altså... Må fremlegges når man ber om regningen, gjelder kun på Corner. Husk å få med "Strawberry Flambe" som dessert... da er dagen reddet... Definitivt beste restaurant..

 

 

Det er et par steder til som fortjener plass i denne guiden.

 

Koselig...
Oppe ved hovedveien, før man svinger ned i handlegata i Fig Tree Bay  (retning fra Agia Napa) ligger det en koselig Gresk Taverna. her var det trivelig og sitte, rolig, god mat og god atmosfære. vi spiste friterte scampi, helt greit, og konverserte med eieren som hadde vært  masse i Norge, bl. a feriert ved Holmestrand i mange år??

 

Spareribs
To ganger spiste vi Spareribs. Av en kar som ferierer her to ganger i året, fikk vi råd om å ta drosje til Pernera og spise på en restaurant som heter Kartanas. Det var forresten flere som hadde anbefalt stedet. må si til dere som reiser til dette området: Ta en kveldstur, eller dagstur til Fig Tree Bay, her er strendene og restaurantene bedre. kartanas var grei nok den, meget hyggelig betjening, og god atmosfære, kjempestore spareribs, vi betegner de faktisk som en halv gris... (bare jeg som klarte alt forresten) men vinen var dessverre ikke god.

Tidligere i uken spiste vi spareribs på en pub i Fig Tree Bay, Cheers... og det var direkte nydelig... bør prøves. Et alternativ om man er sent ute.

 

Nausicaa Beach - Bikinibaren

Denne bør man få med seg, sørg for å få bord ytterst på verandaen, og nyt utsikten.. God mat, men her er utsikten og følelsen av ferie det viktigste...(måltid her er ikke med på "All Inclusive" .. da må man inn på restauranten...

 

Paul's Pub
Lengst syd i handlegata ligger Paul's Pub.... vel, den heter noe annet, men som engelskmannen sa da han ble hentet ute på gata etter stengetid: "Paul has the best pub in the city, but You have to pay..."
Dette var andre dag denne uka han gikk uten å betale... Puben er mørk, engelskmennene synger elendig karaoke, ei meget hyggelig jente med ei kjempevorte/føflekk midt i ansiktet serverer. Gode, drøye drinker. Sittebåser nesten ute på fortauet er hva du kjenner igjen stedet på...

 

Ja Ja

Vår "skjevøyde venn" Ja Ja (vi døpte han det, for han syntes ikke vi sa annet) serverte ved en pool bar ved siden av Nausicaa. Her satt vi på barkrakker i vannet, og koste oss. Hyggelig fyr, grei plass. Skal være gode på Fish and Chips. Hils fra oss... Ja Ja...

 

Sist oppdatert ( søndag 24. juni 2007 )
Tilbakemelding(0)
Kommentarer (1)Add Comment

Skriv kommentar

busy
 

Sist innsendte bilde

Eisbein

Translate

Siste kommentar

Dagens höydare. .
Ser ut til å være biffen på...
Kan'ke jeg få litt av biffen...
Ser ut til at dere nyter livet...
Frokost
For meg ville det vært naturl...
Kveldsstemning
Ser aldeles nydelig ut... kan ...
Relaxpool
Flytende frokost i dag?

Eleana Delibar

Anbefalt
overnatting på Kreta:

Vi garanterer en hyggelig opplevelse, rent, trivelig, sentralt, rimelig og fremfor alt en fantastisk gjestfrihet. Må bare oppleves.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Bilder fra Monaco

nice-113.jpg

Bilder fra reisebloggen

00512_00601.jpg

Bilder fra Kypros

bassengogmat.jpg