Sist innsendte bilde

Eisbein

Translate

Siste kommentar

Dagens höydare. .
Ser ut til å være biffen på...
Kan'ke jeg få litt av biffen...
Ser ut til at dere nyter livet...
Frokost
For meg ville det vært naturl...
Kveldsstemning
Ser aldeles nydelig ut... kan ...
Relaxpool
Flytende frokost i dag?

Eleana Delibar

Anbefalt
overnatting på Kreta:

Vi garanterer en hyggelig opplevelse, rent, trivelig, sentralt, rimelig og fremfor alt en fantastisk gjestfrihet. Må bare oppleves.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Egypt
onsdag 03. september 2008 18:51

I 2004 tok BT og LT med seg hele familien og dro til Egypt, nærmere bestemt Sharm El Sheik.
Heldigvis spanderte vi oss en to dagers tur til Cairo, hvor vi bl.a fikk oppleve pyramidene, sfinxen og det Egyptiske museum. Dette var rett og slett en enorm opplevelse.

Dozer pyramiden, lille sfinxen og en ukjent pyramide sto også på reiseplanen, og i den "ukjente" pyramiden holdt egyptologer på med å tegne av veggmalerier over på cellofan. Dette var unikt, da guiden vår selv var egyptolog og av den grunn tok oss med ned i et gravkammer hvor turister normalt ikke kom ned.

Det egyptiske museum kan man skrive fulle bøker om, mest imponerende var dog avdelingen til Tut Ankh Amon og mumien til Ramses. Det var ikke tillatt å fotografere mumiene (det varierer fra dag til dag hva og når man får lov til å fotografere) men vi bringer her et par bilder fra Tut Ankh Amon avdelingen.

Rett ved siden av hotellet vårt, lå det et marked som mest av alt minnet om en mellomting av sirkus, marked og tivoli. Der var alt fra barer, butikker, underholdning og dyrehager. Inne i en liten sjappe fant vi en kar med "Romerikes Blad" på ryggen; Mohammed Saleh. Han hevdet å ha vært gift med ei dame fra Norge, som han også hadde et par barn med. Sjappa var bare hobbyvirksomhet, den egentlige geskjeften hans var å drive et reisebyrå, noe jeg tror de fleste i Egypt gjør. Vi "mailvekslet" en liten stund etterpå, men det tok slutt da han absolutt ville ha meg til å invitere han hjem til oss, han hadde nemlig "forretninger" å gjøre her, han hadde noe "penger til gode"... jada... tror ikke jeg vil ta ansvaret for å dra en kar fra Egypt og hit nei...

Ellers så var hotellet kjempefint, egypterne var generelt jævlig masete og innpåslitne, men uansett vil jeg anbefale folk å oppleve dette landet, og da spesielt Cairo. En siste ting: For Guds eller Allahs skyld ikke lei bil i Egypt. Den kjørekulturen der nede bør oppleves fra fortau eller buss, ikke fra leiebil.

Som dere ser var det godt skiltet i Egypt.

Tilbakemelding(0)
Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar

busy